Natuurkarton

Wil je een stevig kaartje met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort, alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Deze 340 grams papiersoort is lekker stevig en wordt bij kaarten het meest gebruikt.

★ 340 grams
★ Stevige papiersoort
★ Matte uitstraling
★ Meest gebruikte papiersoort
★ Geschikt voor alle soorten kaarten

Fotokaart

Dit papier geeft je een kaartje een mooie hoogglansafwerking, zoals je dat kent van ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. De fotokaart-papiersoort is niet spierwit maar heeft een warme ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat warmer. Zoals de naam het aangeeft is deze papier soort zeer geschikt voor kaarten met foto’s.

★ 300 grams
★ Stevige papiersoort
★ Hoogglansafwerking aan de voorkant en een matte binnenzijde
★ Warme kleuren
★ Geschikt voor alle soorten kaarten, vooral kaarten met foto’s

Zijdeglans

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

★ 300 grams
★ Stevige papiersoort
★ Zachte glans
★ Gladder oppervlak
★ Warme kleuren

Luxe Papiersoorten

Voor de luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag extra per kaart extra. Dit varieert van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.

Oud Hollands

Oud-Hollands papier heeft een mooie reliëf structuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Vroeger werd dit papier veel gebruikt bij traditionele kaartjes. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Deze papiersoort is ook erg geschikt om een kraft- of kartonachtergrond mee te simuleren.

★ 300 grams
★ Luxe papier met reliëf structuur
★ Stevige papiersoort
★ Nostalgische uitstraling en natuurlijk effect
★ Lijkt op aquarelpapier
★ Warme kleuren
★Kraft- of kartonachtergrond mee kunnen simuleren
★ Veel gebruikt voor traditionele, klassieke en stoere kaarten

Let op: Oud-Hollands papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

Parelmoer

Wil je een extra chique, glinsterende uitstraling voor jouw kaarten ontwerp? Kies dan voor Parelmoerpapier. Met deze stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect die je vanuit alle kijkhoeken kunt zien. Alle kleuren op de kaart worden daardoor wat intenser. Parelmoerpapier is erg mooi te combineren met ontwerpen met lichte tinten.

★ 290 grams
★ Chique papier met glinster effect
★ Stevige papiersoort
★ Zichtbare glans vanuit alle kijkhoeken
★ Kleuren worden wat intenser
★ Extra mooi voor kaarten met lichte kleur tinten
★ Mooi te combineren met een zilveren, gouden of parelmoeren envelop

Ivory gold

Een bijzondere luxe papiersoort met een subtiele, zachte, warme glans. Het lijkt een beetje op parelmoerpapier maar dan met een subtielere, warmere glansglitter. Ivory Gold papier is daarom erg mooi te combineren in ontwerpen met goudtinten en zachte pasteltinten. Bij romantische, chique en stijlvolle kaarten is Ivory gold een goede keuze.

★ 250 grams
★ Bijzondere luxe papiersoort
★ Subtiel warm ivoor gouden glans effect
★ Licht off-white papier
★ Goud tinten en effecten worden sprankelender
★ Mooi te combineren met romantische, chique en stijlvolle ontwerpen

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe je kaart ontwerp er in het écht uit komt te zien? Maak dan een proefdruk voor maar € 1. Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen. Wil je het papier eerst zien voordat je alle kaarten gaat bestellen? Dat kan! Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en envelop kleuren.

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.