Tips bij het maken van je geboortekaartje

Hoera, er is een baby op komst! Wat een geweldig nieuws! Nu begint een spannend en creatief avontuur: het maken van het geboortekaartje. Maar waar moet je beginnen? Geen zorgen, in dit artikel geef ik je graag een aantal handige tips om het proces van het maken van jouw perfecte geboortekaartje soepel te laten verlopen. Dus, laten we meteen enthousiast aan de slag gaan!

  1. Begin op tijd

Het is verleidelijk om alles tot het laatste moment uit te stellen, maar geloof me, als het om geboortekaartjes gaat, is vroeg beginnen de sleutel tot succes. Wanneer je op tijd begint, geef je jezelf de kans om rustig rond te kijken en de stijl te vinden die perfect past bij jou en je partner. Daarnaast heb je dan nog voldoende tijd om een proefdruk te bestellen en te zien hoe het kaartje er daadwerkelijk uitziet (meer hierover in tip 2). Er zijn zoveel schattige ontwerpen en mogelijkheden om uit te kiezen dat je misschien even de tijd wilt nemen om jouw favoriet te vinden. Begin minstens twee maanden voor de geboorte met het ontwerpen van de kaartjes, maar ik adviseer eigenlijk altijd om 3 maanden van tevoren beginnen. Zo voorkom je stress en ben je er zeker van dat je alles op tijd in huis hebt.

  1. Bestel altijd een proefdruk

Je hebt het perfecte ontwerp gekozen en alles ziet er op het scherm fantastisch uit. Maar voordat je alle kaartjes laat drukken wanneer de kleine geboren is, is het altijd slim om een proefdruk te bestellen. Dit is een superbelangrijke stap! Soms ziet een ontwerp er op papier net even anders uit dan op je beeldscherm. Of misschien zijn de kleuren niet helemaal wat je in gedachten had. Door een proefdruk te bestellen, kun je de kaartjes echt in handen hebben en ervoor zorgen dat alles er precies zo uitziet als je wilt. Het voorkomt teleurstellingen en geeft je de kans om eventuele aanpassingen te doen voordat je een grotere bestelling plaatst.

  1. Bestel de enveloppen vooraf

Je zou het misschien niet meteen denken, maar de enveloppen zijn een belangrijk onderdeel van het geboortekaartje. Ze vormen de eerste indruk voor de ontvangers. Hoe handig is het dan ook als je deze al in huis hebt zodat je ze kan adresseren. Scheelt een hoop tijd die je niet hebt wanneer de kleine net geboren is. Bestel daarom de enveloppen vooraf. Kies voor enveloppen die goed passen bij het ontwerp van je geboortekaartje en zorg ervoor dat ze van goede kwaliteit zijn. Niets is zo jammer als prachtige kaartjes in saaie enveloppen te versturen. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste enveloppen bij je kaartje? Stuur gerust een berichtje en we helpen je!

  1. Maak het af met sluitzegels

Sluitzegels zijn als het puntje op de 'i' voor je geboortekaartje. Ze geven een persoonlijke touch aan de envelop en maken het geheel helemaal af. Met sluitzegels kun je een designelement uit het kaartje terug laten komen of juist een leuke foto van jullie kleintje gebruiken. Het leuke is dat je tegenwoordig zoveel keuze hebt in sluitzegels dat je altijd wel iets vindt wat perfect bij jouw kaartje past. En geloof me, wanneer je de envelop openmaakt, maakt zo'n sluitzegel echt een verschil! Wil je een sluitzegel in de stijl van je geboortekaartje? Stuur een berichtje en ik zet deze klaar in je account!

Het maken van een geboortekaartje is een bijzondere en leuke ervaring. Het stelt je in staat om jouw persoonlijkheid en stijl op een unieke manier te delen met je familie en vrienden. Dus, onthoud deze enthousiaste tips: begin op tijd, bestel altijd een proefdruk, bestel de enveloppen vooraf en maak het af met sluitzegels. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw geboortekaartje een prachtige herinnering wordt aan de komst van jullie kleine wonder. Veel plezier met het ontwerpen en delen van dit bijzondere moment met de wereld!