Wanneer Verstuur je Je Bruiloft Uitnodigingen? Tips voor het Perfecte Moment (+handige tabel)

Het versturen van bruiloft uitnodigingen is een belangrijke stap in het plannen van je speciale dag. Het juiste moment kiezen om je uitnodigingen te versturen is essentieel om ervoor te zorgen dat al je dierbaren aanwezig kunnen zijn op je bruiloft. In dit artikel zullen we enkele tips delen over wanneer je je bruiloft uitnodigingen moet versturen, rekening houdend met verschillende scenario's zoals bestemming bruiloften, vakantieperiodes en bruiloften in eigen land.

Het ideale moment voor bruiloft uitnodigingen

Het algemene advies is om je bruiloft uitnodigingen 6 tot 8 weken voor de trouwdatum te versturen. Deze termijn geeft je gasten voldoende tijd om de uitnodiging te ontvangen, hun agenda's vrij te maken en eventuele reisplannen te regelen als ze van buiten de stad komen. Het geeft hen ook de mogelijkheid om RSVP's op tijd terug te sturen, zodat jij een nauwkeurig aantal gasten hebt voor de planning van de bruiloft.

Maand van bruiloft Uitnodiging versturen
Januari September
Februari Oktober
Maart November
April December
Mei Januari
Juni Februari
Juli Maart
Augustus April
September Mei
Oktober Juni
November Juli
December Augustus

 

Trouw je in het buitenland?

Trouw je in het buitenland? Dan moet je rekening houden met de extra tijd die je gasten nodig hebben om hun reis te plannen. In dit geval is het verstandig om save the date kaarten een jaar van tevoren te versturen. Hiermee geef je je gasten voldoende tijd om accommodatie en reisarrangementen te organiseren. Ongeveer 8 weken voor de trouwdatum kun je dan de officiële bruiloft uitnodigingen versturen.

Trouwen tijdens vakantieperiodes

Het plannen van een bruiloft tijdens de vakantieperiode kan uitdagend zijn om je gasten op tijd te informeren. Als je trouwdatum samenvalt met een vakantieperiode, stuur je de save the date het liefst 10 maanden van tevoren en de bruiloft uitnodigingen dan niet later dan 8 weken van tevoren. Hierdoor voorkom je dat je gasten al andere vakantieplannen hebben gemaakt en vergroot je de kans dat ze bij je bruiloft kunnen zijn.

Combinatie van save the date en bruiloft uitnodigingen in eigen land

Ook als je in eigen land trouwt, kan het versturen van save the date kaarten een slimme zet zijn. Stuur deze save the date kaarten ongeveer 10 tot 8 maanden voor de trouwdatum. Dit geeft je gasten voldoende tijd om je bruiloft in hun agenda's te plannen. De officiële bruiloft uitnodigingen kunnen dan op het gebruikelijke moment, 6 tot 8 weken voor de trouwdatum, worden verstuurd.

Conclusie

Kortom, het juiste moment om je bruiloft uitnodigingen te versturen is van groot belang om ervoor te zorgen dat al je geliefden aanwezig kunnen zijn op je speciale dag. Als je een bruiloft in het buitenland plant, stuur dan save the date kaarten een jaar van tevoren om je gasten de tijd te geven hun reis te organiseren. Trouw je tijdens vakantieperiodes? Zorg ervoor dat je de uitnodigingen niet later dan 8 weken van tevoren verstuurt, om te voorkomen dat je gasten al andere plannen hebben gemaakt. Zelfs als je in eigen land trouwt, kan het versturen van save the date kaarten 10 tot 8 maanden van tevoren handig zijn, zodat je gasten voldoende tijd hebben om de datum vrij te houden. Door zorgvuldig te plannen en vroegtijdig te informeren, kun je ervoor zorgen dat je trouwdag wordt omringd door degenen die het meest belangrijk voor je zijn, en dat zal zeker bijdragen aan een onvergetelijke en liefdevolle viering met je dierbaren om je heen.